Franšīzes sektoram prognozē strauju izaugsmi

Jaunā ASV Valsts prezidenta Donalda Trampa ievēlēšana franšīzes sektoram nākusi par labu, jo viņa izteikumi par darba tirgus nosacījumu mīkstināšanu, kā arī pozitīvās patērētāju tēriņu tendences prognozē izaugsmi franšīzes sektoram ASV, šādu prognozi izdarot jau septīto gadu pēc kārtas. Tas nenoliedzami ietekmēs arī dažādas starptautiskās tendences.

Starptautiskās Franšīzes asociācijas eksperti prognozē, ka šajā gadā nozares izaugsme varētu būt 1,6% apmērā, kas ir tikai nedaudz mazāk nekā pērn vērojamais 1,7% kāpums, sasniedzot 744,4 tūkstošus vienību.

Nodarbināto skaits franšīzes segmentā varētu palielināties par 3,3% līdz 7,8 miljoniem strādājošo, kas nozīmē, ka darbavietu skaits audzis par 250 tūkstošiem, liecina jaunākais apskats.

Nozares IKP varētu palielināties par 5,2% līdz 426 miljardiem ASV dolāru, salīdzinot ar pērnā gada 405 miljardiem ASV dolāru.

“Mēs sagaidām pozitīvus rādītājus šajā gadā, taču šīs prognozes būs atkarīgas no kopējās likumdošanas vides,” norāda nozares pārstāvis Roberts Kresanti.

Pēc ekspertu domām, sekojošajās franšīzes jomās sagaidāma straujākā izaugsme:

1. Privātie pakalpojumi: +2,3%

2. Ātrās apkalpošanas restorāni: +1,9%

3. Pilna servisa restorāni: +1,9%

4. Mazumtirdzniecības produkti un pakalpojumi: +1,7%

5. Biznesa pakalpojumi: +1,5%

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus