Trīs būtiski iemesli, kādēļ iegādāties franšīzi

Ja esi franšīzes iegādes posmā, tad šajā rakstā apkopotā informācija var palīdzēt izlemt, vai sākt franšīzes biznesu vai izvēlēties ko citu. Ja esat plānojis parakstīt franšīzes līgumu un veikt maksājumu franšīzes devējam, šajā blogā minēti trīs iemesli, kādēļ iegādāties franšīzi.

1. Tu vēlies lielāku kontroli pār savu dzīvi.

Daudzi potenciālie franšīzes ņēmēji ir vai nu zaudējuši darbu vai arī gatavi spert nākamo soli karjerā, taču daudziem no viņiem ir kopēja īpašība: kontroles trūkums. Ja potenciālais franšīzes ņēmējs vēlas gūt lielāku kontroli pār savu dzīvi, ir tikai viens ceļš – iegādāties savā īpašumā kādu biznesu, un šajā gadījumā mēs runājam par franšīzi. Ja izlemts spert soli franšīzes biznesa virzienā, franšīzes ņēmējam noteikti nākotnē būs lielāka kontrole pār savu dzīvi.

2. Vēlies sekot kāda cita izveidotai biznesa sistēmai.

Ir labi, ja pastāv dažādas izvēles, un, ja runa ir par to, vai kļūt pašam sev par bosu, varianti ir vairāki:

a) īstenot ideju jaunam produktam vai pakalpojumam, un atvērt jaunu uzņēmumu, kas balstīts uz to;

b) iegādāties jau strādājošu biznesu un censties to uzlabot;

c) kļūt par konsultantu;

d) iegādāties franšīzi.

Protams, pastāv vairāki plusi un mīnusi katrai no iepriekšminētajām iespējām, un atliek tikai izvēlēties, kurš variants ir piemērotākais. Viena no franšīzes biznesa priekšrocībām ir biznesa sistēma, kurai piekļūs potenciālais franšīzes ņēmējs, un viņam nebūs jāmin, kā vadīt biznesu un jāriskē. Tāpat franšīzes ņēmējs saņems franšīzes devēja piedāvātās apmācības. Ja negribat izgudrot riteni no jauna, tad ir vērts apsvērt franšīzes biznesa iegādi, jo tā piedāvā labu biznesa sistēmu, kurai sekot.

3. Vēlies audzēt savu kapitālu.

Franšīzes biznesā ikviena franšīzes ņēmēja mērķis ir kapitāla audzēšana. Tas gan nenotiks ātri, un daudzos gadījumos būs nepieciešami vairāki gadi, kad franšīzes ņēmējs gūs peļņu. Franšīzes bizness ir ilgtermiņa bizness, un peļņa nebūs uzreiz, tomēr, ja franšīzes ņēmējs rūpīgi sagatavosies, tad bizness gūs panākumus un neizpaliks arī ienākumi un peļņa.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus