IKEA Latvijā meklē darbiniekus dažādiem amatiem

Pārdošana, ēdināšana, darbs noliktavā ir vien dažas jomas, kurās IKEA Latvija tuvāko mēnešu laikā meklēs desmitiem darbiniekus dažādu slodžu amatiem. Latvijā pirmo veikalu atklās 2018. gada rudenī, un tajā strādās vairāk nekā 200 darbinieku.

“IKEA prioritāte ir rūpes par cilvēku – darbinieku, klientu un ikviena cita – labsajūtu, drošību un labāku ikdienu, tāpēc mēs gādājam gan par izaugsmi veicinošu kultūru, gan vienlīdzīgu un atbildīgu darba vidi –, sākot ar dažādām apmācībām un beidzot ar drošu ikdienu, piemēram, visi strādājošie valkā uniformas un drošības apavus. Uzņēmums visā pasaulē ir īpašs ar savām vērtībām, kuru pamatā ir ģimeniska kopības sajūta – mūsu spēks ir savstarpēja uzticība, vienots mērķis un prieks strādāt kopā. Ne velti pēdējos trīs gadus IKEA ir atzīts par vienu no labākajiem darba devējiem mazumtirdzniecības nozarē Lietuvā,” stāsta IKEA Latvija veikala vadītāja Inga Filipova.

IKEA darbiniekus piesaista ar izdevīgiem nosacījumiem

2018. gada pavasarī un vasarā IKEA Latvija meklēs vairāk nekā 30 darbiniekus pārdošanā, vairāk nekā 30 – klientu apkalpošanā, vairāk nekā 20 – ēdināšanā, vairāk nekā 20 – darbam noliktavā un vairāk nekā 20 – telpu uzkopšanā. Darba iespējas būs gan pilnas, gan nepilnas slodzes darbiniekiem. “IKEA pasaulē un arī Latvijā vēl bez konkurētspējīga atalgojuma uzņēmums izceļas ar iekšējo kultūru – IKEA rūpējas par patīkamu mikroklimatu, lai cilvēki nāktu uz darbu ar prieku, kā arī par ilgtermiņa perspektīvām –, lai neatkarīgi no nostrādātajiem gadiem, vienmēr būtu iespēja attīstīties, piemēram, turpinot izaugsmi kādā citā interesējošā nodaļā. Uzņēmums daudz iegulda strādājošo apmācībās, tāpēc jaunieši IKEA varēs gūt pirmo darba pieredzi un atsperties turpmākajai karjerai. Uzņēmums plāno nākamgad piedāvāt arī prakses iespējas,” piebilst I. Filipova.

Baltijā lielāko IKEA veikalu atklās šā gada rudenī apmēram 8 km attālumā no Rīgas centra, Juglas un Biķernieku ielas krustojumā. Gandrīz 35 000 kvadrātmetru plašajā veikalā apmeklētāji varēs iegādāties mājokļa labiekārtošanas preces, izbaudīt zviedriskumu un baudīt gardu maltīti restorānā, piemēram, lasi vai iecienītās gaļas bumbiņas ar brūkleņu ievārījumu. Tas būs ģimenēm draudzīgs veikals ar uzraudzītu bērnu rotaļu laukumu, vairākām rotaļu zonām, telpām mazuļu aprūpei un ģimenes autostāvvietām.

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču koncernu IKEA 1943. gadā dibināja Ingvars Kamprads. Patlaban uzņēmumam ir aptuveni 400 tirdzniecības vietas gandrīz 50 pasaules valstīs, un aptuveni 10% no veikaliem vada franšīzes ņēmēji.

 

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus