Lauma Lingerie franšīzes veikali atrodas 12 pasaules valstīs

Pagājušajā gadā apakšveļas ražošanas uzņēmuma AS Lauma Lingerie apgrozījums strauji palielinājies, un lielāko daļu no tā veido eksports, stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

Lauma Lingerie

AS Lauma Lingerie 2017.gadā sasniegusi apgrozījumu 6.6 miljonu eiro apmērā, kas ir par 26% vairāk nekā 2016.gadā.

Uzņēmuma tīrā peļņa pērn, salīdzinot ar 2016.gada rādītājiem, pieaugusi vairāk nekā septiņas reizes, sasniedzot 289 178 eiro.

Kā informē uzņēmuma pārstāvji, uzņēmuma eksports 2017.gadā sasniedzis 91%. Tā lielākie noieta tirgi šobrīd ir Baltkrievija, Ukraina, Krievija, Baltijas valstis, Albānija un citi. 2017.gadā uzsākts eksports arī uz – ASV, Melnkalni, Poliju, Azerbaidžānu un citām valstīm.

Uzņēmumā nodarbināti 220 darbinieki. AS Lauma Lingerie ir vairāk nekā 50 Lauma Lingerie franšīzes veikali 12 pasaules valstīs- Igaunijā, Lietuvā, Latvijā, Saūda Arābijā, Ugandā, Mongolijā, Kosovā, Krievijā, Baltkrievijā, Vācijā, Ukrainā un Albānijā.

Kopš 2006.gada AS Lauma Lingerie ietilpst holdinga Silvano Fashion Group sastāvā.

Akciju sabiedrība ir vadošais sieviešu veļas ražotājs Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi, līderis veļas dizaina izstrādē, ražošanā un pārdošanā Baltijā.

Vēsture

Zīmola LAUMA vēstures aizsākums meklējams 70.-to gadu pirmajā pusē Latvijas pilsētā Liepājā. Tad uzņēmumam arī tika izvēlēts vārds Lauma, kā latviešu mitoloģijā dēvē meža feju. Jau tajā laikā Lauma kļuva plaši pazīstama visā bijušajā Padomju Savienībā, savaldzinot sieviešu sirdis un kļūstot par iecienītu zīmolu, pateicoties lieliskajai kvalitātei un īpašajam stilam. 2005.gadā zīmols tika pārdēvēts par LAUMA LINGERIE un turpina labākās Latvijas veļas dizaina un ražošanas tradīcijas.

– Uzņēmumā ir sava dizaineru komanda, kas sezonā veido dizianu vairāk kā 200 veļas modeļiem.
– Ik nedēļu pārdošanā nonāk 1-2 pilnas fashion veļas kolekcijas
– augstas kvalitātes produkta dizains un konstrukcijas, augstas kvalitātse izejmateriāli
– Plaša izmēru skala: no 65 līdz 120, no kausiņa AA līdz J.
– Plašs produktu klāsts – ap 550 dažādu modeļu gadā.
– LAUMA LINGERIE atrodas starp Top 25 Latvijas eksporta uzņēmumiem un ir uzņēmums ar labāko reputāciju tekstila nozarē.
– Augsta zīmola atpazīstamība Baltijas valstu tirgū.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus