New Rosme prognozē pārdošanas apjomu pieaugumu visos galvenajos noieta tirgos

New Rosme šajā gadā plānojusi turpināt pozīciju nostiprināšanu un sadarbības paplašināšanu ar klientiem, norāda kompānijas valdes loceklis Edgars Štelmahers.

2017.gadā kompānija koncentrēja savu darbību uz atslēgas klientiem, nodrošinot klasikas kolekciju pieaugošo pieprasījumu. Gada laikā ir uzsākta sadarbība ar vairākiem lieliem interneta veikaliem, kas nākotnē nesīs pārdošanas pieaugumu. SIA New Rosme veikusi būtiskas investīcijas jaunākās paaudzes piegriešanas automātā, kas palielinās kompānijas efektivitāti, ātrumu un samazinās materiālu zudumus.

SIA New Rosme nesen likvidējusi meitas kompāniju Lietuvā, koncentrējot mazumtirdzniecības aktivitātes uz Latvijas un Igaunijas tirgiem. Pērnā gada laikā ir veiktas izmaiņas uzņēmuma grupas struktūrā – meitas uzņēmums SIA Hanzas 18 pārdots mātes uzņēmuma Swegmark Invest AB. 2017.gadā uzņēmums arī veicis ārkārtas dividenžu sadali.

Šajā gadā uzņēmums ir iecerējis turpināt pozīciju nostiprināšanu un sadarbības paplašināšanu ar klientiem, piedāvājumā iekļaujot no jauna izstrādātās klasikas kolekcijas, kuras guvušas lielu atsaucību starptautiskajās izstādēs. SIA New Rosme prognozē pārdošanas apjomu pieaugumu visos tā galvenajos noieta tirgos – NVS valstīs un ES. Uzņēmumā strādā 325 cilvēki un tā izstrādājumi tiek eksportēti uz Zviedriju, Krieviju, Baltkrieviju, Ukrainu, Kazahstānu, Lielbritāniju, Īriju, Vāciju, Portugāli, Spāniju, Čehiju, Franciju, Somiju, Austriju un, protams, uz Baltijas valstīm. New Rosme izstrādā arvien jaunas kolekcijas un izpilda līgumdarbus.

SIA New Rosme ir viens no lielākajiem sieviešu apakšveļas ražotājiem Baltijas valstīs, kas atrodas Rīgā un izveidots uz valsts uzņēmuma Rosme bāzes, kura darbība sākās 1952.gadā. 1993.gadā uzņēmums Rosme tika pārdots Zviedrijas kompānijai Swegmark Invest AB, kas kļuva par New Rosme jauno īpašnieku un kompānijai pieder 100% kapitāla.

Uzņēmuma pamatdarbību veido divi virzieni. Galvenais virziens ir pašu modelēto korsešu izstrādājumu ražošana un to realizācija ES un NVS valstīs. Otrs darbības virziens ir šūšanas pakalpojumu sniegšana Zviedrijas un citiem Eiropas uzņēmumiem. Uzņēmums pastāvīgi meklē jaunus pircējus un jaunus mūsdienīgu izejvielu piegādātājus, kā arī nopietni strādā pie jaunu modeļu konstruēšanas un dizaina. Vienlaicīgi uzņēmumā tiek domāts par izstrādāto modeļu ražošanas tehnoloģiskā procesa optimizēšanu.

SIA “New Rosme” kā eksporta tirgu apgūšanas veidu izmanto arī franšīzes – franšīze iet kopā ar investīcijām zīmola attīstībā – tas ir veiksmīgs instruments tirgos, kuros zīmols jau ir atpazīstams, vai arī tajos tirgos, kuros kompānija ir gatava veikt būtiskas investīcijas sava zīmola atpazīstamības nodrošināšanā.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus