“IKEA” veikals būs arī Igaunijā

Tuvāko gadu laikā Zviedrijas mēbeļu uzņēmums “IKEA” plāno atvērt veikalu arī Igaunijā.

Būs daudzās valstīs

Vienlaikus “IKEA” pavēstīja, ka nākamajā finanšu gadā plāno paplašināt darbību arī citās valstīs un kopumā atvērt 15 jaunus veikalus.

Jauna “IKEA” franšīze Falabella pirmo reizi arī piedāvās produktus Dienvidamerikā, un klienti Čīlē, Kolumbijā un Peru jau pavisam drīz varēs iegādāties uzņēmuma produktus.

Tāpat “IKEA” sāks savu produktu pārdošanu arī Meksikā, Ukrainā, Puertoriko, Omānā, Luksemburgā, Makau un Filipīnās. Saskaņā ar kompānijas pārstāvju teikto, uzņēmums tuvāko gadu laikā plāno sasniegt trīs miljardus klientu. “Mēs piedāvāsim jaunus un citādus veidus, kā iegādāties IKEA produktus – internetā, attālākās vietās un pilsētu centros. Mēs ieviesīsim mazākus veikalu formātus un piedāvāsim plašu elastīgu pakalpojumu klāstu,” teikts IKEA ziņojumā.

“IKEA” ir veikali vairāk nekā 50 valstīs, tostarp Latvijā, Lietuvā un Krievijā. Pagājušajā fiskālajā gadā tos apmeklēja 957 miljoni pircēju.

Arī Latvijā

30. augustā, Zviedrijas mājokļa labiekārtošanas preču tirgotājs atvēra savu pirmo veikalu Latvijā. Šis ir lielākais  “IKEA” veikals Baltijas valstīs. Tā piedāvājumā ir vairāk nekā 8000 dažādu mājokļa labiekārtošanas preču zem viena jumta, turklāt gandrīz 3000 preču cena būs zemāka par 10 eiro.

IKEA

“ “IKEA” vīzija ir radīt labāku ikdienas dzīvi daudziem, un to mēs vēlamies piedāvāt arī Latvijas iedzīvotājiem. Mūsu klāstā ir gandrīz 3000 dažādu mājokļa labiekārtošanas preču par cenu, kas ir zemāka par 10 eiro – sākot ar mēbelēm un beidzot ar interjera priekšmetiem. Tā mēs parādām savu apņemšanos piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem aktuālo – funkcionālas, skaistas, kvalitatīvas mājokļa labiekārtošanas preces par pieejamu cenu. Piedevām mēs darām visu, kas mūsu spēkos, lai pircējiem mūsu preces labi kalpotu, tāpēc daļai mūsu mēbeļu, piemēram, METOD virtuves iekārtām, būs līdz pat 25 gadu garantija. Turklāt, ja gadās pārdomāt, mēs piedāvājam arī iespēju 90 dienu laikā atdot preci atpakaļ veikalā,” stāsta  “IKEA Latvija” veikala vadītāja Inga Filipova.

Pēc I. Filipovas sacītā, galvenie jauninājumi būs zemas cenas, plašs preču klāsts, mēbeles, ko var vest mājās tai pašā dienā pat tad, ja noskatīta vesela virtuves iekārta, risinājumi nelieliem mājokļiem un atšķirīga pieredze apmeklētājiem, kuri vienuviet atradīs iedvesmu un risinājumus.

“Pirms ienākšanas Latvijas tirgū mēs veicām vairāk nekā 30 pētījumus, lai izprastu iedzīvotāju vajadzības un sapņus, un varētu piedāvāt risinājumus labākai ikdienas dzīvei. Balstoties uz pētījumu rezultātiem, mēs piedāvājam vietējam tirgum pielāgotus risinājumus, piemēram, nelielu virtuvju iekārtojumu, mantu glabāšanas sistēmas, bērnistabas diviem bērniem un iekārtojumu nelieliem mājokļiem,” skaidro  “IKEA Latvija” veikala vadītāja.

IKEA

Lielākais veikals Baltijas valstīs

Rīgas veikals ir lielākais veikals Baltijas valstīs un tā platība ir 34 500 m2. Veikala vadītāja stāsta, ka veikals ir iedalīts piecās galvenajās daļās.

 Veikalā ir arī restorāns ar 450 sēdvietām, IKEA Bistro, kas pazīstams ar hotdogiem un saldējumu par 30 centiem. Tāpat ir arī Zviedrijas pārtikas preču veikals, kur var iegādāties tradicionālus zviedru produktus, piemēram, gaļas bumbiņas, lasi un kanēļmaizītes.

Ilgtspēja

Zviedrijas uzņēmums ir pazīstams ne tikai ar labu dizainu un funkcionāliem risinājumiem, bet arī ar centieniem ilgtspējas jomā.  Rīgas veikalā būs vairāk nekā 500 risinājumu ilgtspējīgākai dzīvei mājās, lai varētu ietaupīt resursus. Daļa mēbeļu un citu preču ir ražotas no pārstrādātiem materiāliem.

“ “IKEA” velta visus spēkus tam, lai samazinātu kaitīgo ietekmi uz apkārtējo vidi, tai pašā laikā rosinot un atbalstot ilgtspējīgu dzīvesveidu mājās. Tāpēc Latvijas iedzīvotāji varēs iegādāties energoefektīvas LED spuldzes, izvēlēties virtuves iekārtu no pārstrādātām plastmasas pudelēm vai krēslus no pārstrādātas plastmasas un koka skaidām. Šīs preces nav tikai ilgtspējīgas, to dizains arī saņēmis apbalvojumus,” saka I. Filipova.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus