Būtiska uzmanība jāpievērš apmācību procesam

Jaunajiem uzņēmējiem biznesa veidošanas sākumā nereti rodas sarežģījumi tieši pieredzes un biznesa vadības praktisko iemaņu trūkuma dēļ. Tādēļ liela daļa no biznesa uzsācējiem labprāt izmantotu izdevību ko iemācīties no pieredzējušiem uzņēmējiem un vērstos pie viņiem pēc padoma saistībā ar ikdienas biznesa vadības lietām. Šādas privilēģijas ir tikai nelielai daļai uzņēmēju, taču lielākajai daļai franšīzes ņēmēju ir iespēja izmantot šo izdevību.

Franšīzes devēja piedāvātās apmācības un konsultācijas ir viens no iemesliem, kādēļ uzņēmēji izvēlas sākt biznesu, iegādājoties franšīzi. Pirms uzņēmējdarbības sākšanas franšīzes ņēmēji bieži vien tiek izglītoti par biznesa vadības labākajiem aspektiem. Franšīzes ņēmējs biznesa apmācību sākumā saņem instrukcijas par to, kā vadīt biznesa procesus un organizēt ikdienas operācijas uzņēmumā. Apmācību apjomi var atšķirties atkarībā no franšīzes devēja plāniem un vēlmēm, taču liela daļa franšīzes devēju nodrošina jaunos biznesa partnerus ar sākotnējām apmācību programmām un gadā atvēl konkrētu laika posmu apmācību veikšanai.

Regulārais atbalsts un konsultācijas nav obligātas, taču franšīzes devējs ir tieši ieinteresēts, lai franšīzes ņēmējs strādātu pēc iespējas veiksmīgāk. Tādēļ franšīzes devējs lielākoties ne vien pārbauda biznesa partneru darbības rezultātus, bet arī sniedz viņiem atbalstu. Lai atbalstītu franšīzes ņēmējus, franšīzes devējs izmanto dažādus instrumentus. Viens no tiem, kurus piedāvā gandrīz visi franšīzes devēji, ir franšīzes darbības rokasgrāmata, kas sniedz franšīzes ņēmējam instrukcijas par biznesa procesu organizāciju un vadību. Diemžēl pat labākā rokasgrāmata nespēj paredzēt un aprakstīt jebkuru iespējamo situāciju, tieši tādēļ pieredzējušākie franšīzes devēji piedāvā franšīzes ņēmējiem iespēju saņemt kompetentu un profesionālu ekspertu padomus saistībā ar problēmām, kas saistītas ar biznesa vadību. Tāpat nereti apspriesties iespējams ne tikai ar franšīzes devēju, bet arī ar citiem konkrētā tīkla franšīzes ņēmējiem.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus