Ne visu informāciju par franšīzes biznesu var atrast internetā

Ja interesē franšīzes bizness, pirmais avots, kā iegūt informāciju, ir internets. Ar tā palīdzību iespējams iegūt ļoti daudz informācijas un izpētīt plašu iespēju klāstu, kas ir pieejamas. Tomēr, ja nepieciešams pilnīgs skats, kāda veida bizness ir vispiemērotākais, nāksies iegūt daudz vairāk informācijas. Šajā blogā apskatīsim, kuri ir tie jautājumi, uz kuriem atbildes neizdosies iegūt internetā.

  1. Vai tev ir nepieciešamā kvalifikācija?

Šajā jautājumā ietilpst visas svarīgākās prasmes, kā arī finansiālās kvalifikācijas. Tādēļ ir nepieciešams izveidot biznesa plānu, kas ir balstīts uz konkrētā cilvēka prasmēm un attīstīt finansiālās rīcības plānu, kura pamatā ir kopējā cilvēka kredītspēja, likviditāte un finanšu apmērs. Kad šie dati apkopoti, var meklēt piemērotu franšīzes biznesu.

  1. Vai tirgū ir vieta?

Nereti topošie franšīzes ņēmēji izvēlas franšīzi tikai tādēļ, ka tā ir iepatikusies emocionāli un neizvērtē, kāds būs pieprasījums pēc tās. Tāpat bieži vien konkrēto franšīzi izvēlētajā teritorijā nav iespējams veidot, līdz ar to pirms uzsākt biznesu, nepieciešams noskaidrot šo aspektu.

  1. Kāda ir franšīzes ņēmēja dzīves kvalitāte?

Vai kāds var aizvietot reālu sarunu ar kādu no esošajiem franšīzes ņēmējiem par to, kā būt daļai no šī biznesa? Kurš vēl labāk atbildēs par ieguvumiem un izaicinājumiem, ar kādiem ik dienas jāsastopas franšīzes ņēmējam? Noteikti ir jāpajautā, cik daudz stundu franšīzes ņēmējs strādā un ar kādiem gadījumiem vai situācijām lielākoties viņam katru dienu jātiek galā? Kas aizņem lielāko daļu laika? Tāpat nepieciešams pavaicāt, vai ir iespējams sabalansēt darbu ar privāto dzīvi un vai darba grafiks ir elastīgs.

  1. Kāda ir korporatīvā kultūra?

Kā Jūsu vērtības, attieksme un ticība saskan ar konkrēto franšīzes uzņēmumu? Kādi mehānismi tiek izmantoti, lai apmācību un atbalstītu franšīzes ņēmējus? Kādas sistēmas ir kopīgas franšīzes ņēmējiem? Cik daudz kompānija atbalsta jaunos franšīzes ņēmējus?

Uz šiem jautājumiem atbildes varēs iegūt, komunicējot ar franšīzes uzņēmuma darbiniekiem un franšīzes ņēmējiem.

  1. Kāds būs rezultāts?

Ir tikai loģiski, ka cilvēks, pirms biznesa uzsākšanas vēlas uzzināt, cik daudz naudas viņš varētu nopelnīt. Kā man veiksies pirmajā vai otrajā darbības gadā? Kad es sākšu pelnīt?

Vienīgais veids, kā aptuveni nojaust ienākumu potenciālu un uzzināt franšīzes izmaksas ir pajautāt pašiem franšīzes ņēmējiem vai apskatīt franšīzes devēja sniegtos datus, ja viņš atklāj šo informāciju.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus