Jysk gatavs dubultstraujam lēcienam

Dāņu ikdienas dzīves un atpūtas preču mazumtirgotājs „Jysk” izvirzījis ambiciozus plānus: nākotnē dubultot savu veikalu skaitu pasaulē līdz 5000 veikaliem, tuvāko piecu gadu laikā atverot vismaz 700 jaunu veikalu, no tiem 35 – Baltijas valstīs un Baltkrievijā ar 40 miljonu eiro investīcijām dubultojot savu pārstāvniecību arī šajā reģionā.

„Jysk” pasaulē jau sasniedzis 2500 veikalu skaitu, un tam ir lielas nākotnes ambīcijas – veikalu skaitu dubultot līdz 5000, tuvāko piecu gadu laikā plānots atvērt vismaz 700 jaunu veikalu,- tirgotāja plānus intervijā dāņu biznesa izdevumam „Finans” atklājis tā dibinātājs un īpašnieks Larss Larsens (Lars Larsen) un „Jysk Nordic” direktors Jans Bughs (Jan Bøgh).

„Jysk” uzņēmuma pārstāve Baltijas un Baltkrievijas tirgū – SIA „Do It” direktore Dace Zundure papildina dāņu biznesa izdevumam „Finans” pausto par uzņēmuma plāniem Baltijas valstīs un Baltkrievijas tirgū.
„Tuvāko piecu gadu laikā arī mēs plānojam augt dubultstrauji: no pašlaik kopumā esošajiem 34 „Jysk” veikaliem Baltijas valstīs un Baltkrievijā to skaitu audzēt līdz 70. Lielāko tiesu šī izaugsme notiks uz Baltkrievijas tirgus iekarošanas rēķina. Arī Baltijas valstīs gan reģionos, gan lielākajās pilsētās redzam potenciālu izaugsmei,” norāda D. Zundure.
Šo plānu īstenošanā Baltijas reģionā un Baltkrievijā „Jysk” plāno investēt ap 40 miljoniem eiro.
Uzņēmuma pārliecību par biznesa attīstības perspektīvu stiprina arī norises ekonomikā. „Pašlaik ir vērojama pozitīva ekonomikas izaugsme. Šogad, piemēram, mūsu valstī novērojām straujāko ekonomikas izaugsmes tempu pēdējo trīs gadu laikā, līdz ar to aug arī iedzīvotāju labklājības līmenis un viņiem ir daudz pozitīvāks skats uz savu nākotni. Tas pozitīvi ietekmē ne tikai ikdienā nepieciešamo preču tirdzniecību, iedzīvotāji vēlas arī uzlabot savus dzīves apstākļus un iegulda līdzekļus arī ilgtermiņa lietošanas preču iegādē. Par to liecina jaunākie statistikas dati par mazumtirdzniecības apgrozījumu: 2017. gada jūlijā novērots, ka gada laikā pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms Latvijā palielinājās par 4,6 %, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 3,3 %. Ja vēl arī mūsu valsts iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem tiks atvieglots nodokļu slogs, arī mūsu biznesā būs paredzamas pozitīvas tendences,” saka SIA „Do It” direktore Dace Zundure.

„Jysk” ar 2500 veikaliem pašlaik ir pārstāvēts visā Eiropā, izņemot Īriju un mazās valstis Luksemburgu un Lihtenšteinu. Tagad „Jysk” izvirzījis mērķi augt globālos mērogos. „Jūs nevarat apturēt vilcienu, kurš traucas lielā ātrumā. Tā vietā jūs varat piemest vēl vairāk ogļu. Ir liels prieks radīt kaut ko jaunu. Daudz laika prasa vilciena ātruma uzņemšana pēc tam, kad tas ir palēlinājis savu gaitu. Tāpēc mēs turpinām traukties uz priekšu. Mums ir iespējas, lai sāktu ko jaunu,” dāņu biznesa medija „Finans” intervijā teica L. Larsens.
„Kad esam apguvuši Eiropas tirgus, mēs vēlamies plesties vēl tālāk. Mans sapnis ir „Jysk” pārstāvniecība visā pasaulē,” intervijā teica „Jysk” dibinātājs un īpašnieks. Pašlaik „Jysk” Vācijas uzņēmums „Dänisches Bettenlager” gatavojas ieiet Dienvidamerikas tirgū, un Čīle būs pirmā valsts šai reģionā, kur tiks atvērts „Jysk” veikals.
Larss Larsens „Finans” arī atklājis, ka negatavojas mazināt savu, valdes priekšsēdētāja lomu, atbildot uz jautājumu, vai globālā ekspansija tiks realizēta un pabeigta viņa virsvadībā, vai arī viņš pametīs amatu. „Tas notiks tikai tad, kad es zaudēšu interesi. Kaislība joprojām ir mans virzītājspēks, tādēļ es neredzu iemesla kaut ko mainīt. Es te palikšu vēl vismaz vairākus gadus, kamēr veselība to man atļaus,” dāņu biznesa medijam teicis L. Larsens.

Uzziņai par „Jysk” 2017. gadā:
* Pasaulē ir atvērti 2500 veikali, kuros kopumā nodarbināti vairāk nekā 21 000 cilvēku
* Pārstāvēts 48 valstīs
* Baltijas valstīs un Baltkrievijā darbojas 34 veikali un 4 e veikali, kopā nodarbinot 870 cilvēku
Papildus informācijai:

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus