Latvijā visbiežāk finansējums tiek piešķirts pārtikas jomas franšīzes uzņēmumiem

Franšīzes biznesa attīstībai, tāpat kā arī citas uzņēmējdarbības paplašināšanai, būtisks ir kapitāls, jo, kaut arī franšīzes devējs palīdz daudzos aspektos, franšīzes ņēmējam jāiegulda sava daļa biznesa attīstībā un paplašināšanā, stāsta AS Capitalia. 

Ne tikai bankā

Veidi, kā piesaistīt finansējumu ir dažādi, un arī Latvijā darbojas ne tikai bankas, bet alternatīvie finansētāji, kur iespējams vērsties, lai saņemtu naudu biznesa attīstībai.

Tā, piemēram, AS Capitalia ir pieredze franšīzes uzņēmumu finansēšanā un, kā liecina kompānijas novērojumi, Latvijā visbiežāk finansējums tiek piešķirts pārtikas veikaliem, kas strādā zem franšīzes zīmoliem, piemēram, LaTs, stāsta Capitalia vadītājs Juris Grišins.

AS Capitalia ir pieredze franšīzes uzņēmumu finansēšanā, un visbiežāk finansējums tiek piešķirts pārtikas veikaliem, kas strādā zem franšīzes zīmoliem, piemēram, LaTs, stāsta Capitalia vadītājs Juris Grišins.

Ņemot vērā, ka AS Capitalia ir finansētājs, kas piedāvā naudu biznesa attīstībai, kompānijai ir būtu svarīgi, lai franšīzes uzņēmums jau strādātu un varētu parādīt vēsturisko naudas plūsmu, viņš skaidro.

Prasības – minimālas

Tajā pašā laikā iesniedzamo dokumentu prasības ir minimālas, bet tās ir atšķirīgas atkarībā no nepieciešamā finansējuma apmēra, viņš stāsta. “Summām virs 10 000 eiro mēs prasām operatīvo finanšu pārskatu (ne vecāku kā 3 mēnešus un bankas konta izrakstu par pēdējiem 12 mēnešiem. Finansējuma apmērs, ko iespējams aizņemties, svārstās no 1000 līdz pat 1000000 eiro,” informē Juris Grišins.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus