Narvesen: Jaunieši jāizglīto par tiesībām un pienākumiem

Atbalstot legālu uzņēmējdarbību, atklātību un godprātīgas darba attiecības, Narvesen turpina atbalstīt kustību «#atkrāpies!», ko organizē Finanšu ministrija sadarbībā ar vairāk nekā 30 dažādām valsts pārvaldes iestādēm, nevalstiskām organizācijām, uzņēmējiem un sabiedrībā atpazīstamām personām.

Turpinot vienotu pretkrāpšanas kustību #Atkrāpies!, arī Narvesen jau otro gadu iestājas par vienotām vērtībām darba tirgū un veicina sabiedrībā “nulles toleranci” pret krāpšanos.

Lai kopīgi cīnītos pret ēnu ekonomiku un citām negodprātīgām darbībām, kas ietekmē kopējo sabiedrības labklājību, jau otro gadu tiek īstenota valsts pārvaldes sociāli informatīvā kampaņa jeb pretkrāpšanas kustība #Atkrāpies!. Tās mērķis ir cīnīties pret ēnu ekonomiku, korupciju un citām negodprātīgām darbībām, kas ietekmē valsts budžetu un kopējo sabiedrības labklājību. 2018. gadā kustība īpaši uzrunās jauniešus vecumā no 16 līdz 24 gadiem, informējot par pieciem apsvērumiem, kas jāņem vērā, veidojot darba attiecības ar potenciālo darba devēju.

Jauniešu izglītošana ir ieguvums arī darba devējiem

Narvesen ir Latvijā lielākais mazumtirdzniecības tīkls un pašlaik Latvijā 36 pilsētās darbojas 248 tirdzniecības vietas, kurās strādā aptuveni 650 darbinieki. Ļoti bieži mazumtirdzniecība un apkalpojošā sfēra, tāpat arī Narvesen, ir viena no pirmajām jauniešu darba vietām. Tādēļ ticu, ka šī gada kampaņas mērķis – izglītot jauniešus par darba tiesībām un, kas ne mazāk svarīgi, arī pienākumiem, būs vērtīgs ieguvums gan jauniešiem, kas tikai ienāk darba tirgū, gan darba devējiem, kas veido jauno cilvēku izpratni par godprātīgām darba attiecībām,” kampaņas atklāšanā uzsvēra Narvesen Baltija mazumtirdzniecības direktors Krīvs Lode.

Kampaņā īpaša uzmanība tiek pievērsta preventīvajiem pasākumiem, tostarp sabiedrības informētības un izpratnes veicināšanai par krāpniecības daudzpusību, šogad īpaši izceļot darba attiecību kultūru. Kampaņas vēstījumi ir apkopoti piecos vienkāršos padomos:

  • Ja darba devējs Tev piedāvā krāpties, tad viņš bieži krāpjas daudzās jomās.

  • Nepiekrīti darba samaksu saņemt «aploksnē»!

  • Pieprasi darba līgumu!

  • Darba devējam Tevi ir jāapmāca, kā droši veikt darbu! Jautā, ja ko nesaproti!

  • Pārbaudi, vai darba devējs par Tevi maksā nodokļus!

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus