Stenders restrukturizējis franšīzes tīklu

Izvērtējot līdzšinējos sadarbības rezultātus ar vairākiem franšīzes partneriem Eiropā, kosmētikas ražotājs Stenders nolēmis veikt franšīzes tīklu restrukturizāciju, stāsta kompānijas valdes locekļi Jangs Ganfs un Žao Jangs.

 Stenders

Veiktas izmaiņas

Pagājušais gads iezīmējis ievērojamas pārmaiņas uzņēmuma darbībā, 2017.gadā tika mainīti īpašnieki un valde. Pēc ievērojama apjomu pieauguma pērnā gada otrajā pusē uzņēmums pievērsās darbības optimizācijai, koncentrējoties uz peļņu nesošiem darbības segmentiem.

Stenders Latvijā veicis veikalu atjaunošanas darbus, kā arī mainījis tirdzniecības vietas divos tirdzniecības centros un noslēdzis vienu jaunu līgumu par veikala atvēršanu. Tāpat atvērts viens jauns franšīzes partneru veikals ārpus Rīgas, kā arī viens franšīzes partneris slēdzis veikalu ārpus Rīgas un atvēris vienu jaunu franšīzes veikalu Rīgā.

Pārskatīja atalgojumu

Stenders veicis mazumtirdzniecības darbinieku efektīvu apmācību un atalgojuma aprēķina izstrādi atbilstoši tirgus līmenim, kā arī pievērsta liela uzmanība tieši apkalpošanas kultūrai, lai varētu nodrošināt pilnvērtīgu klientu servisu.

Uzņēmums slēdzis SPA kanālus visās teritorijās, kā arī slēgti ražošanas projekti trešo pušu zīmolu ražošanai (private label). Uzņēmuma distribūcijas kanāls turpināja strādāt Latvijā, Lietuvā, Japānā, Austrijā, Somijā, Saūda Arābijā, Āfrikā, kā arī iegūts jauns sadarbības partneris Irākā.

Izvērtējot līdzšinējos sadarbības rezultātus ar vairākiem franšīzes partneriem Eiropā, Stenders nolēmis veikt franšīzes tīklu restrukturizāciju, kā rezultātā slēgti veikali Francijā, Šveicē un Austrijā. Stenders turpinājis veiksmīgu sadarbību ar Portugāles franšīzes partneri, un šajā valstī atvērts jau otrs franšīzes veikals.

Savukārt pārdošanas apjomi uz vienu no lielākajiem tirgiem – Ķīnu – aug.

Stenders ir dabas iedvesmots kosmētikas zīmols un eksperts vannas un ķermeņa kopšanas kosmētikas ražošanā jau kopš 2001. gada.

Kosmētiku var iegādāties vairāk nekā 220 veikalos un departamenta veikalos 24 pasaules valstīs – Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Austrijā, Vācijā, Portugālē, Spānijā, Francijā, Ungārijā, Rumānijā, Slovākijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā, Filipīnās, Vjetnamā.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus