Kā paplašināt biznesu, neiztērējot kaudzi naudas?

Franšīzes ņēmējam izlemjot paplašināt biznesu, ir būtiski apsvērt, kā audzēt biznesa apjomus un darbību, neiztērējot tam pārāk daudz laika un naudas. Tomēr, lai investīcijas ilgtermiņā atmaksātos, uzņēmējam sākotnēji ieteicams veikt potenciālā biznesa izpēti un analīzi, izvērtēt visas izmaksu pozīcijas, kā arī uzklausīt ekspertu viedokli no malas.

Panākumu gūšanu veicina entuziasms, tādēļ brīdī, kad franšīzes ņēmējs vēlas paplašināt biznesu, viņam ir jābūt pārliecinātam, ka viņš mīl šo darbu, jo, ja tā nebūs, tas ātri vien atspoguļosies rezultātos. Sākot reāli domāt par paplašināšanos, franšīzes ņēmēji bieži vien sev uzdod jautājumu: Kā es varu paplašināt biznesu un gūt panākumus, lieki neiztērējot laiku un naudu? Līdz ar to pirms šī lēmuma vajadzētu veikt vairākas darbības, kuras aplūkosim šajā blogā.

Izpētes veikšana.

Pieņemot lēmumu investēt franšīzē vai paplašināt šo biznesu, tieši izpēte un analīze ir būtisks aspekts attīstības veicināšanai. Daudzi franšīzes ņēmēji sākotnēji internetā meklē franšīzes kompāniju pēc nosaukuma, pēc tam izpēta, kas rakstīts sociālo mediju platformās un kādas ir klientu atsauksmes. Šis ir labs veids, kā gūt sākotnējo ieskatu, tomēr labāku viedokli var sniegt personas, kas ir iesaistītas šajā biznesā. Līdz ar to būtisks solis pirms jebkādu investīciju veikšanas ir atbilstoša padziļinātā izpēte, kas ietver arī esošo franšīzes ņēmēju intervijas, jo tieši viņi ir tie, kas guvuši pieredzi, strādājot konkrētajā sistēmā un pārzina sistēmu. Viņi arī var sniegt ieskatu par tiešajiem ienākumiem un izmaksām, kas ir saistītas ar konkrēto biznesa modeli, lai pārliecinātos, ka šajā biznesā ir iespējams gūt panākumus un pelnīt.

Partneri un eksperti no malas.

Franšīzes ņēmējam ir būtiski atcerēties, ka viņam viss nav jāpaveic pašam, īpaši tad, kad ir jāstrādā ar vairāk nekā vienu tirdzniecības vietu. Pārāk daudz pienākumu uzņemšanās var novest pie pretēja rezultāta. Šajā gadījumā uzņēmējs var sākt aizmirst par niansēm, kas galu galā var rezultēties paaugstinātās izmaksās un bremzēt attīstības procesu, tādējādi, nolīgstot ekspertus var izdoties ietaupīt gan naudu, gan laiku, kas tiktu patērēts, strādājot vienatnē.

Izmaksu aprēķins.

Skaidri aprēķini par izmaksām, kas būs nepieciešamas attīstībai ir būtisks faktors, lai franšīzes ņēmējs sevi uzturētu labā finansiālā formā. Pārzināt savu budžetu un būt taupīgam ir labi, taču nevajadzētu nogriezt izmaksas nepareizajā virzienā tikai tādēļ, ka nepieciešams samazināt kopējos izdevumus, jo tas var nevest pie papildus izdevumiem nākotnē.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus