Burger King

Rīgā tiks atvērts jauns Burger King

Globālā ātrās ēdināšanas ķēde Burger King 29. jūnijā paplašināsies Rīgas pilsētas Skanstes ielas apkaimē, atverot tīkla jaunāko restorānu Sporta ielā 12.

Jau sestais Latvijā

Jaunais restorāns ar 70 sēdvietām un 290 kvadrātmetru platību apmeklētājiem, kā arī ar drive-thru iespēju, ir sestais atvērtais restorāns Latvijā un 19. restorāns Baltijas valstīs.

Jaunajā restorānā tiks piedāvāta pilna populārā uzņēmuma ēdienkarte ar uz liesmas grilētiem burgeriem, augu izcelsmes ēdieniem, bērnu ēdienkarti un vēl daudz vairāk, kā arī drive-thru iespēja, kur garšīgos ēdienus būs iespējams pasūtīt un baudīt, pat neizkāpjot no automašīnas.

Komentējot jaunā restorāna atvēršanu Rīgā, Laura Maaranda, Burger King komercdirektore Baltijas valstīs, uzsver: „Esam gandarīti, ka varam sniegt vēl vienu iespēju baudīt mūsu garšīgos burgerus Rīgas un īpaši Skanstes ielas apkaimes iedzīvotājiem un viesiem. Pēdējie trīs gadi ir parādījuši, ka Burger King bija tieši tas, kas pietrūka Latvijas ātrās ēdināšanas apritē, un tagad mums valstī ir izveidota fanu bāze mūsu uz liesmas grilētiem burgeriem “have it your way”. Tagad ceram, ka Sporta ielas restorāns saņems tikpat sirsnīgu uzņemšanu, kā citi mūsu restorāni – visi ir ļoti gaidīti!“

Apēsts daudz

Kopš pirmā Burger King restorāna darbības uzsākšanas Latvijā 2020. gada decembrī, restorānu burgeru cienītāji Latvijā līdz šim ir patērējuši:

  • 248 000 Whoppers burgeru, tostarp 25 000 burgera augu bāzes versijas
  • 104 000 bērnu burgeru un maltīšu
  • 260 000 porciju fritētu kartupeļu
  • 343 000 litru bezalkoholisko dzērienu, kas piepildītu 1142 vannas (vidēja vanna, kas atbilst 300 litriem šķidruma).

Franšīze nes veiksmi

Tallink Grupp 2019. gada nogalē iegādājās Burger King Baltics franšīzi, un pirmie restorāni reģionā tika atvērti 2020. gada pavasarī. Šobrīd Baltijas valstīs kopumā ir 17 Burger King restorāni, kas nodrošina darbu vairāk nekā 400 cilvēkiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Lielākā daļa starptautiskās ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes Burger King restorānu ir franšīzes. Lai gan lielākā daļa franšīzes ņēmēju ir salīdzinoši mazāki, daži ir kļuvuši par lielām korporācijām. “Burger King”  ir vairāk nekā 15 000 tirdzniecības vietu 84 valstīs; no tiem aptuveni 50% atrodas ASV, bet 50% – citos reģionos. Uzņēmuma restorānos strādā vairāk nekā 37 000 darbinieku, kas katru dienu apkalpo aptuveni 11,4 miljonus klientu.

Kopš 1953. gada Burger King ir izmantojis vairākas franšīzes variācijas, lai paplašinātu savu darbību.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus