Peetri Pizza

Latvijā ienācis Igaunijas lielākais picēriju tīkls; plāno atvērt jaunus restorānus

Rīgā atvērts pirmais Igaunijas lielākā picēriju tīkla “Peetri Pizza” restorāns, un uzņēmums iecerējis arī nākotnē atvērt jaunas picērijas gan Latvijā, gan Lietuvā.

“Peetri Pizza” oriģinālas receptes

Jaunā picērija Rīgā, Brīvības ielā atklāta oktobra sākumā. Tajā pēc oriģinālām receptēm top Igaunijā iecienītākās picas.

“Mēs esam lielākais picēriju tīkls Igaunijā, un mūsu mērķis ir izaugt par lielāko restorānu tīklu Baltijā,” uzsver “Peetri Pizza” vadītājs Marko Pleiats. Tuvāko piecu gadu laikā Latvijā iecerēts atvērt vēl aptuveni 10 restorānus, un uzņēmums jau tagad raugās Lietuvas virzienā.
Saskaņā ar Pleiata teikto, pēdējo nedēļu laikā vairāki tirdzniecības centri aicinājuši restorānu kļūt par viņu nomniekiem. “Latvieši, kuri apmeklē Igauniju, jau ir iepazinuši un iecienījuši mūsu zīmolu,” viņš saka.

Jaunais “Peetri Pizza” restorāns ir plašāks nekā citi līdzīgi restorāni – tā platība ir 80 kvadrātmetri. Jaunajā restorānā var iegādāties ne tikai picas, bet arī pastu. Pleiats uzsver, ka “Peetri Pizza” ir seši restorāni Igaunijā, kuros vienlaikus ar picu tiek piedāvāta arī pasta.

Jaunais restorāns Latvijā darbojas saskaņā ar franšīzes līgumu. Franšīzes ņēmēji Latvijā ir Armands Žukovskis un viņa sieva Evita. Abiem ir 8 gadu pieredze “Narvesen” veikalu vadīšanā, tomēr viņi atzīst, ka tas gan ir daudz citādāks franšīzes modelis.

“Mums abiem ir diezgan ievērojama pieredze sabiedriskās ēdināšanas jomā, strādājot dažādās pozīcijās,” saka Armands Žukovskis. Viņš uzsver, ka franšīzes biznesa modelis dod labu iespēju mācīties no citu kļūdām un būtiski samazina uzņēmējdarbības riskus.

“Mūsu gadījumā, sākot sadarbību ar “Peetri Pizza”, ieguvām iespēju izmantot 33 gadu ilgo “Peetri Pizza” pieredzi, atpazīstamību, pārbaudītas receptes un tehnoloģijas. Tāpat zīmols atvieglo sarunas ar piegādātājiem. Saņēmām arī lielu atbalstu gan biznesa uzsākšanai, gan saņemam atbalstu, šobrīd to vadot.

“Un tas viss par relatīvi nelielu samaksu,” viņš piebilst.

Atrada portālā “Franchising.lv”

Armands Žukovskis šo franšīzi atradis tieši ar portāla “Franchising.lv” palīdzību. “”Peetri Pizza” bijis viens no interesantākajiem piedāvājumiem, kas piesaistījis uzmanību.

“Kad to pamanījām, aizbraucām uz Talllinu apskatīties restorānu dzīvē un bijām patīkami pārsteigti. Pēc tam sarunās ar franšīzes devējiem konstatējām, ka mūsu uzskati par lietu kārtību sakrīt faktiski par visiem 100%. Un tad jau vairs nebija ilgi jādomā,” viņš stāsta.
Neskatoties uz to, ka “Peetri Pizza” ir liels picēriju tīkls, Žukovsku atvērtā picērija ir ģimenes uzņēmums.

“Mēs piedāvājam demokrātiskas cenas, lielisku kvalitāti un galvenais – garšīgu ēdienu. To apliecina daudzās uzslavas, īpaši jau par picas mīklu, ko visām “Peetri Pizza” picērijām ražo Tallinā pēc īpaši izstrādātas un slepenas receptes,” viņš piebilst.

Runājot par nākotnes plāniem, Armands Žukovskis uzsver, ka tuvākajā nākotnē ir jānostāda uz kājām šis “pirmais bērns”, taču tālākā nākotnē ir plāni turpināt attīstīties.

“Kāpēc lai mums nebūtu vēl viena vai divas picērijas?” viņš jautā.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus
Franšīzes
PEETRI PIZZA
PEETRI PIZZA

Ēdiens

Investīcija no: €20,000