Atvērta pirmā Hilton viesnīca Latvijā.

Lietuviešu investoru apvienība “Apex Alliance Hotel Management” nesen atvērusi Latvijā pirmo “Hilton” četrzvaigžņu viesnīcu ar nosaukumu “Hilton Garden Inn Riga Old Town”. Par tās vadītāju ir iecelts latviešu izcelsmes viesmīlības nozares eksperts ar vairāku gadu pieredzi viesnīcu vadības jomā. “Apex Alliance Hotel Management” vadītājs Augustīns Barausks ir pārliecināts, ka Gedroviča pieredze palīdzēs vadīt jaunuzcelto viesnīcu pretī labākās četrzvaigžņu viesnīcas Latvijā statusam.

Viesnīcā ir pieejamas 100 istabiņas, kuru funkcionēšanu nodrošina 50 cilvēku liels apkalpes personāls. Istabiņu skaitu ir plānots paplašināt līdz 175 istabām tuvākajā nākotnē. Kopējais investīciju apjoms ir 23 miljoni.

Gedrovičs norāda, ka Hilton ienākšana Latvijā ir nozīmīgs pasākums. Tiek lēsts, ka šī notikuma sekas Latvijai nozīmēs to, ka 100 miljoni Hilton klientu atklās Rīgu ne tikai kā valsts galvaspilsētu, bet arī kā ceļojumu galamērķi, būtiski palielinot ārzemju tūristu skaitu Latvijā, kurš uz 2016. gadu bija aptuveni 1.6 miljoni. Lai gan pēdējo gadu laikā tūristu skaits ir pakāpeniski un stabili audzis, vairāku šādu viesnīcu atvēršana varētu dot pienesumu tūristu piesaistīšanā.

Hilton ir starptautiska, daudznacionāla kompānija, kura darbojas viesmīlības jomā. Tās dibinātājs ir Conrāds Hiltons un, uz doto brīdi, kompānijai pieder 586 viesnīcas ar kopējo istabu skaitu 215 623. Tāpat Hilton viesnīcas ir izvietotas arī Lietuvā un Igaunijā.

“Apex Alliance Hotel Management” ir lietuviešu viena no straujāk augošajām viesnīcu operatoru kompānijām Eiropā. Kompānijas mērķa tirgus ir Centrālā un Austrumeiropa. Kompānijas portfolio ietilpst kopumā 12 viesnīcas dažādās pilsētās, tai skaitā Viļņā, Bukarestē, Kauņā un Tallinā. Nākotnes plāni ietver jaunu viesnīcu atvēršanu Rumānijā, kā arī atvērt citu vadošo zīmolu viesnīcas Latvijā.

Armands Zelčs

Lasīt citus rakstus