Igaunijas Peetri Pizza rekordgads; plāno paplašināties arī Latvijā

Pagājušajā gadā Igaunijas pirmās un vecākās picu ķēdes Peetri Pizza picērijās pasūtīti vairāk nekā 2 miljoni picu, kas ir lielākais skaits uzņēmuma 30 gadus ilgajā darbības vēsturē.

“Varam spriest tikai pēc saviem rādītājiem, taču šķiet, ka igauņi ir tauta, kas mīl picas. Turklāt Covid-19 vīrusa izraisītie satricinājumi veicinājuši pieprasījumu pēc picām,” sacījis Peetri Pizza&Pasta izpilddirektors Marko Pleieats. Viņš piebilst, ka šobrīd nav plānots atpūsties, tieši otrādi – fonā notiek nemitīgi attīstības un paplašināšanās darbi, lai pilnībā apmierinātu un pat pārsniegtu klientu cerības.

“Pagājušajā gadā atvērām trīs jaunas picērijas Mārjamā, Mūgā un Narvā, savukārt šogad plānots atvērt vismaz piecas jaunas ēdināšanas vietas. Tāpat šogad plānojam paplašināties ārzemēs un atvērt franšīzes vienības kaimiņvalstīs,” viņš stāsta.

Peetri Pizza šogad vēlas arī uzsvērt nepieciešamību būt resursefektīvākiem, lai sniegtu savu ieguldījumu vides aizsardzībā. “Katrs ražošanas process ir saistīts ar materiālu un atkritumu patēriņu, un mūsu mērķis ir to samazināt. Šajā jomā ir daudz ideju, un pastāv liela cerība, ka gada sākumā jau daļa no tām tiks īstenotas,” saka M. Pleiats, piebilstot, ka pēdējos gados ir būtiski atjaunotas ražošanas, pasūtīšanas un piegādes tehnoloģijas.

Gada nogalē kompānija valstī uzsāka lojalitātes programmu, savukārt pavasarī plānots ieviest jaunu mobilo lietotni, kas pasūtīšanu padarīs vēl ātrāku un ērtāku.

2021. gadā Peetri Pizza savai ēdienkartei pievienoja arī figūrai draudzīgo Fitlap food, kas, pamatojoties uz rezultātiem ir atzinīgi novērtēta. Populārākā pica, tāpat kā iepriekšējos gadus, bija Mafioso.

Peetri Pizza ir 1990. gadā dibināta franšīzes ķēde, kurā ietilpst gandrīz 50 picērijas Igaunijā. Ik gadu Igaunijas tirgū tiek pārdoti vairāk nekā 1,5 miljoni picu. Peetri Pizza strādā vairāk nekā 300 picu meistaru no visas Igaunijas. Pēdējo gadu laikā uzņēmums ieviesis jaunu apkalpošanas standartu un Picu meistaru akadēmiju. Savukārt šogad plānota trīs posmu personāla apmācība.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus