Sixt

“Sixt” franšīzes Latvijā pārstāvis “Transporent” līdz 2025. gadam izvirzījis ambiciozus mērķus

Turpinās SIA “Transporent” izaugsme pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumu “Sixt Leasing” sniegšanā, stāsta uzņēmuma vadītājs Arnis Jaudzems.

Stabils tirgus līderis

“Latvijā “Sixt” ir stabils tirgus līderis, savukārt Lietuvā un Igaunijā. Uzņēmums turpina strauju izaugsmi īstermiņa un ilgtermiņa auto nomas segmentā, apkalpojot vairāk nekā 7000 automašīnu. Lai stiprinātu līdera pozīcijas Baltijā kā starptautisks mobilitātes pakalpojumu sniedzējs.

Uzņēmums nepārtraukti plāno un iegulda resursus arī ilgtspējas attīstībā, īpašu uzmanību veltot ietekmei uz vidi, sociālajai atbildībai un korporatīvajai pārvaldībai. Tostarp, lai samazinātu autotransporta radīto emisiju apjomu uzņēmuma autoparks ik gadu tiek palielināts gan ar hibrīdauto, gan elektroauto. Koncerna iegādāto elektroauto īpatsvars sasniedza 6% (2021. gadā – 2%) no visiem 2022. gada jaunajiem automobiļiem ilgtermiņa un īstermiņa nomas segmentos.

Aizvadītajā gadā kompānija turpināja attīstīt esošās IT sistēmas, koncentrējoties uz klientu apkalpošanas kvalitāti un procesu efektivizāciju. Tāpat uzmanība vērsta arī uz klientiem piemērotu pakalpojumu un risinājumu ieviešanu tirgū, tai skaitā bezkontakta auto nomas ieviešanā. Neapstājoties pie sasniegtā, “SIXT” turpinās ieguldīt IT risinājumu izpētē un izstrādē, lai paaugstinātu savu tirgus konkurētspēju.

“Sixt” iegulda jaunos pakalpojumos

Pērn “Transporent” grupas ietvaros iegādājās jaunus aktīvus starptautiskās lidostas “Rīga” tuvumā, tādējādi noslēdzot stratēģisko lokācijas vietas maiņu pamatbiznesa vajadzībām.

Uzņēmums ieviesis arī jaunu automašīnu abonēšanas pakalpojumu “Sixt+”. “Tas ir stratēģisks solis uzņēmuma sniegto auto nomas un pilna servisa auto līzinga pakalpojumu klāstā, kas nodrošina iespēju privātpersonām, kā arī maziem un vidējiem uzņēmumiem abonēt automašīnu, neuzņemoties ilgtermiņa saistības,” norāda Arnis Jaudzems, “SIXT” vadītājs Baltijas valstīs.

“Transporent” meitassabiedrības “Transporent auto noma” apgrozījums pērn bija 4,204 miljoni eiro. Tas ir par 39% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 54,8% – līdz 140 007 eiro.

“Transporent auto noma” pērn spējusi palielināt ieņēmumus abās pamatbiznesa sfērās – īstermiņa nomā (“Sixt Rent a car”) un šofera pakalpojumu sniegšanā (“Sixt Limousine Service”).

Vēlas saglabāt līdera pozīcijas

Uzņēmums līdz 2025. gadam izvirzījis vairākus mērķus. Plānots saglabāt tirgus līdera pozīciju pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumu tirgū Latvijā. Tāpat iecerēta sniegto pasākumu digitalizācija, finanšu stabilitātes nodrošināšana, stabilas naudas plūsmas nodrošināšana, pakalpojumu kvalitātes uzlabošana, kā arī zīmola vērtības saglabāšana Baltijas valstīs.

“Transporent” apgrozījums 2021. gadā bija 19,919 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa 1,237 miljoni eiro. “Transporent auto noma” apgrozījums 2021.gadā bija 3,021 miljons eiro un peļņa – 309 807 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2005. gadā, un tā pamatkapitāls ir 142 240 eiro. “Transporent” kapitālā 45% pieder Maratam Blatem, pa 22,5% pieder Ivetai Briedei un Harijam Briedim, bet pa 5% – Vitai Štelmaherei un Arnim Jaudzemam.

SIA “Transporent” ir izveidota 2005. gada 17. janvārī, SIA “Autonams” reorganizācijas rezultātā. Kopš 2010. gada jūnija SIA “Transporent” ir “Sixt Leasing”, “Sixt rent a car”, “Sixt chauffer drive” un “Sixt+ car subscription” franšīzes partneris Baltijas valstīs.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus