Elvi franšīzes partneris Vita Mārkets šogad plāno kāpināt peļņu par 10%

Nacionālā mazumtirgotāja ELVI franšīzes partneris SIA „Vita mārkets” atvēris jaunus Elvi un AlkOutlet veikalus visā Latvijas teritorijā.

Plāno izaugsmi

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “Vita Mārkets” apgrozīja 110,6 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 3,2 milj. EUR peļņu. Neskatoties uz to, ka tirgotāja apgrozījums aizvadītajā gadā audzis par 5,5%, tā peļņa sarukusi par trešdaļu.

Papildu iepriekšminētajiem zīmoliem SIA “Vita Mārkets” pieder arī veikals “Meistars” un viens bistro “Ņamma”. Balstoties uz Lursoft izziņas informācijas datiem, šobrīd SIA “Vita Mārkets” reģistrētas 106 aktīvas struktūrvienības.

SIA “Vita Mārkets” 2023. gadā uz izaugsmes rēķina plāno palielināt savu peļņu par 10%. “Lielu ietekmi uz nākotnes peļņu var atstāt darba tirgus svārstības, kas būtiski ietekmē uzņēmuma finanšu rādītājus,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “Vita Mārkets”.

Aizvadītajā gadā SIA “Vita Mārkets”, kura patiesais labuma guvējs ir Imants Rendenieks, nodarbināja 807 darbiniekus. Tirgotājs valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 2022. gadā samaksājis 2,7 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,09 milj. EUR.

Uzlabos pieredzi

“ELVI” par savu 2023. gada prioritāti izvirzījis pircēju pieredzes uzlabošanu. Tas ietver gan veikalu tīkla sakārtošanu, gan arī sortimenta pilnveidošanu un lojalitātes programmas attīstību, nodrošinot papildu servisus klientiem. Investīcijas plānotas arī loģistikas centrā. Tas jau patlaban nodrošina piegādes vairāk nekā pusei no visām veikalā esošajām precēm, bet svaigo preču grupā sasniedz jau 85%. Šogad paredzēts pilveidot loģistikas pakalpojumus un kapacitāti, lai varētu nodrošināt iespējami lielu svaigu produktu piegādi veikaliem visā Latvijā.

Jaunu veikalu atvēršana viennozīmīgi ietilpst “ELVI” tuvākajos plānos. Nupat, februāra nogalē atvērts jauna koncepta tirdzniecības kvartāls Mārupē, aprīļa sākumā durvis vērs jauns “ELVI” Lielvārdē, drīzumā tiks atvērts jauns “ELVI” Kadagā, vēl vairāki objekti šobrīd ir būvniecības stadijā un “ELVI” saimei pievienosies jau pārskatāmā nākotnē. Tāpat uzņēmums turpina regulāras veikalu rekonstrukcijas, lai uzlabotu jau esošās tirdzniecības vietas.

“Jā, mēs esam atvērti sadarbībai ar jauniem franšīzes partneriem, kas meklē attīstības ceļus savam biznesam. Aizvadītā ziema ir būtiski pastiprinājusi uzņēmēju interesi par sadarbību, jo strauji augošās izmaksas un preču cena daudziem ir likusi pārdomāt sava biznesa rentabilitāti un attīstības iespējas tālākam darbam,” stāsta Laila Vārtukapteine.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus