SPAR

SPAR plāno atvērt jaunu veikalu un ieviest vairākus jaunumus

Rīgā tiks atvērts jauns “SPAR” veikals, un tas atradīsies Meža prospektā, un veikalam būs jauns koncepts, informē kompānijas valdes loceklis Oskars Millers.

SPAR attīstīs jaunu konceptu

“Šī veikala konceptu mēs attīstīsim, tuvākajā laikā plānots to ieviest aizvien plašākā mērogā,” sacīja Millers. Viņš norāda, ka papildus jaunajam konceptam, “SPAR” patlaban strādā arī pie privāto preču zīmju piedāvājuma paplašināšanas.

Investīcijas jaunā veikala izveidē uzņēmuma pārstāvji neatklāj.

Veikalu tīkls Latvijā darbu sāka 2022. gada augustā.

“SPAR” ir starptautiska savstarpēji neatkarīgu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmumu grupa, kas pārstāv vienotu zīmolu un sadarbojas, lai nodrošinātu augstas kvalitātes, ekonomiski izdevīgu iepirkšanās pieredzi. Uzņēmumu partnerības pamatā ir pieredzes, zināšanu un informācijas apmaiņa, ieguldot produktu sortimenta izveidē un sakārtošanā, loģistikas uzlabošanā un mārketingā.

Strādā neatkarīgi

Tīkls strādā pēc franšīzes uzņēmējdarbības modeļa, kurā “SPAR International” ir franšīzes devējs, un “SPAR” katrā valstī – franšīzes ņēmējs, kuram ir tiesības pārvaldīt  franšīzi noteiktā valstī un pārdot franšīzes tiesības attiecīgās valsts teritorijā.

Katras valsts struktūrvienība tālāk veido partnerības un slēdz franšīzes līgumus ar vietējiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem. Uzņēmumu īpašnieki patur savas pilnvaras un uzņēmuma īpašumtiesības, bet strādā pēc tīkla principiem un ar vienotu zīmolu.

Uzņēmuma filozofijas pamatā ir pārliecība, ka neatkarīgi vairumtirgotāji un mazumtirgotāji var sasniegt vairāk, strādājot kopā un sadarbojoties. Partnerība nodrošina labākās mazumtirdzniecības pieredzes un zināšanu bāzi, kā arī  sniedz pieeju plašākam preču un produktu klāstam.

“SPAR” ir pasaulē vadošā autonomā pārtikas mazumtirdzniecības ķēde. Uzņēmums uzsāka darbību 1932. gadā ar vienu veikalu Nīderlandē, savukārt patlaban tīklā darbojas vairāk nekā 13 500 veikali 48 pasaules valstīs, ik dienas apkalpojot 14,5 miljonus klientu. 2020. gadā tika atvērts 181 jauns veikals un sasniegts 39,8 miljardu

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus