Peetri Pizza

Veiksmes stāsts vairāk nekā 30 gadu garumā – picēriju tīkls “Peetri Pizza”

Igaunijas picēriju tīkls “Peetri Pizza” dibināts pirms 30 gadiem. Šo gadu laikā tas kļuvis par iemīļotu vietu ikvienam, kurš vēlas baudīt garšīgu maltīti vai patīkami atpūsties draugu lokā.

Kā radās Peetri Pizza?

“Peetri Pizza” pirmsākumi rodami 1990. gadā, kad Igaunijā tika atvērtas pirmās picērijas valstī. Šis jaunums ne tikai iepazīstināja vietējos iedzīvotājus ar iemīļoto itāļu ēdienu, bet arī pavēra ceļu izmaiņām gastronomijas jomā.

Jau tolaik notika “picu bums” – tika atvērtas vairākas picērijas dažādās Igaunijas pilsētās – galvaspilsētā Tallinā, kā arī citās – Pērnavā, Tartu, Vīmsi un Ahtmē. Tās ātri iekaroja vietējo iedzīvotāju un tūristu sirdis, bet uzņēmumam ļāva piedzīvot strauju izaugsmi. Jau pirmajos darbības gados “Peetri Pizza” picērijās pārdeva tūkstošiem picu.

1995. gadā uzņēmums izveidoja kompāniju “Robisoni Restoranid”, kas nodarbojas ar franšīzes tirdzniecību. Starp pirmajiem franšīzes partneriem bija Rauls Metsoja, kurš joprojām veiksmīgi strādā kā partneris uzņēmumā “Magistrali Peetri Pizza”. Tāpat šajā gadā atvērta pirmā picērija ārvalstīs – Ukrainas pilsētā Harkivā un izveidots uzņēmuma “māsas” picēriju zīmols “Pappa Pizza”.

““Peetri Pizza” picērija nav tikai vieta, kur paēst; tas ir galamērķis picu cienītājiem, – gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem, – kuri novērtē daudzu gadu garumā izkoptu meistarību garšīgu picu izgatavošanā,” norāda uzņēmuma pārstāvji. Ar savu pozitīvo gaisotni, daudzveidīgo ēdienkarti un ēdiena kvalitāti “Peetri Pizza” picērijas ir kļuvušas par iemīļotu kulinārijas galamērķi Igaunijā.

Par to liecina arī uzņēmuma attīstība – jau 2000. gadā uzņēmums pārdeva savu miljono picu, un vienu pēc otras turpināja atvērt jaunas picērijas. Līdz šim Igaunijā strādā jau vairāk nekā 50 picērijas.

Šobrīd uzņēmums ir gatavs paplašināties arī citās valstīs un spēris jau pirmos soļus šajā virzienā. Uzņēmums nesen atklāja savu pirmo picēriju Rīgā, par ko iespējams izlasīt publikācijā Latvijā ienācis Igaunijas lielākais picēriju tīkls; plāno atvērt jaunus restorānus .

“Peetri Pizza” nemitīgi domā par to, kā padarīt savu darbību efektīvāku, tādēļ 2008. gadā atvērta picas mīklas ražotne “Pallimehed”, par kuras vadītāju tika iecelts ilggadējs kompānijas picu meistars Jāks. Tajā izgatavo picas mīklu “Peetri Pizza” un “Pappa Pizza” picērijām, lai saglabātu nemainīgu produkcijas kvalitāti.

Kāds ir piedāvājums?

“Peetri Pizza” lepojas ar daudzveidīgu ēdienkarti, kas atbilst visām gaumēm. Ne viena vien “Peetri Pizza” recepte izveidota jau uzņēmuma darbības pirmsākumos, kad 1990. gadā, atverot pirmās picērijas, tajās darbu sāka viena no uzņēmuma veiksmes atslēgām – tehnoloģe, kura ir autore lielākajai daļai vēl šobrīd zināmu un iecienītu picu, ko piedāvā visās picērijās – “Mafioso”, “Siliciana”, “Fransecana”, “Cananas” un citas.

Uzņēmums regulāri paplašina savu piedāvājumu, vienlaikus saglabājot arī klasiskās izvēles, tādēļ piedāvājumā picas, sākot no klasiskajām “Margherita” picām līdz pat jauniem produktiem. Ir pieejamas arī vegāniskas iespējas, nodrošinot, ka ikviens var baudīt picu. Kā norāda uzņēmumā, visiecienītākās apmeklētāju picas jau labu laiku ir “Mafioso” – pica ar sieru, bekonu, šampinjoniem, olīvēm, īpašo mērci, sīpoliem un papriku.

2022. gadā kompānija sasniedza savu visu laiku pārdošanas rekordu– 2,2 miljonus picu.

Evelīna Ozoliņa

Lasīt citus rakstus